CONCEPT 2018
World Experience Festival
- Editia a IV-a -

World Experience Festival, prescurtat WE Festival, numele sub care va fi cunoscut de acum inainte Festivalul Ambasadelor, va avea loc între 3-9 septembrie 2018, propunând publicului un program de experimentare a lumii printr-un concept senzorial unic, dedicat muzicalității și a formelor de cunoaștere a diversității culturale mondiale prin intermediul muzicii și a sunetelor.

World Experience Festival va dezvolta platforma de promovare a multiculturalității în București prin începutul unei strategii conceptuale care se va desfășura pe o perioadă de 5 ani (5 ediții), prin care publicul din România va avea acces la o serie foarte complexă de evenimente artistice, expoziții, conferințe, ateliere și workshop-uri, datorită cărora vor ajunge să experimenteze diferite părți ale lumii prin stimularea imaginarului colectiv reprezentat de cele 5 simțuri primordiale. Prima etapă din această strategie va fi reprezentată de o abordare creativă și inedită a conceptului de experimentare a lumii și a dialogului intercultural prin intermediul muzicii și al sunetelor.

Festivalul-platforma celebrează patrimoniul cultural mondial într-un singur oraș, transmite mesaje de respect, toleranță și deschidere față de restul lumii și este mai ales un prilej de cooperare interculturală.

World Experience Festival este un proiect unic prin specificitatea lui si are un impact cultural urias, intrucat interogheaza posibilitatile de contact intre culturi prin feluri de expresie foarte diferite, care ne invita pur si simplu sa simtim la scara mica ce inseamna sa fim cu adevarat World Citizens.

• Editia a 4-a a festivalului va contura un traseu sonor care va avea în plin plan muzicieni din mai multe zone de pe glob, variind de la muzica nativilor, la improvizații de jazz, muzica electronică cu rădăcini și influențe folclorice.

• Acest festival reprezintă un loc de întâlnire al multor culturi istorice și zone geografice, din bazinul Mării Negre, Estul Europei, Peninsula Balcanică și zona de influență vestică, alături de culturile străvechi din Asia și Continentul Negru, de această dată acest moment de legatura va fi sub semnul sunetelor lumii, cu toate expozițiile, instalațiile, conferințele și workshop-urilor, atelierelor și spectacolelor dedicate muzicii lumii.

• Activitățile proiectului (expozițiile itinerante și aprofundarea muzicologiei din jurul lumii, proiecțiile de filme, dezbaterile, world bazaar, momentele artistice etc.) permit accesul tuturor participanților in regim de gratuitate in cadrul tuturor evenimentelor incluse în program.